Kontakta oss info@lentiamo.se eller: 020 78 76 41

Logga in

Vad är suncovers solglasögon och är de rätt för dig?

Skriven av Lentiamo on 2021-07-26

Är du nöjd med dina nuvarande glasögon, men vill lägga till UV-skydd till dina linser? Som ett tredje alternativ till receptbelagda solglasögon och fotokromatiska solglasögon kan du överväga en annan typ av skydd - suncovers solglasögon.

Suncovers solglasögon är precis vad namnet antyder: det är solglasögon med något förstorad ram och linser, speciellt utformade för att passa över dina receptbelagda glasögon. Dina glasögon kommer helt enkelt att gömma sig bakom dina suncovers solglasögon. På så sätt får du ett utmärkt UV-skydd utöver synskärpan hos dina receptbelagda glasögon.

Så om du gillar att vara ute i solen och behöver bära dina glasögon kan suncovers solglasögon vara något för dig. Vill du veta varför?

Vad är suncovers solglasögon?

 

" allowfullscreen>

 

 

Låt oss först klargöra vad suncovers solglasögon (även kallade fit-over solglasögon) är och hur de fungerar.

Suncover solglasögon har en något annorlunda design än vanliga solglasögon. De är bredare så att de kan omsluta de receptbelagda glasögonens tinningar under dem. Samma sak gäller för bågen. Suncovers solglasögon har en något tjockare och större båge, så att linserna på glasögonen under dem inte syns.

Detta har många fördelar: Den bredare bågen ger en extra dos UV-skydd, särskilt på sidorna och i övre delen av linserna. Detta skyddar inte bara ögonen utan även din känsliga hud och kan skydda dig mot för tidigt åldrande.1

Förutom formen erbjuder linserna på solglasögon UV400-skydd, dvs. 99 % skydd mot UVA- och UVB-strålar. Detta skydd är viktigt året runt, eftersom solen kan orsaka allvarliga skador på hornhinnan, linsen och näthinnan, enligt Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology 2

Vilka är fördelarna och nackdelarna med suncovers solglasögon?

Är du osäker på priset eller om det är praktiskt att använda fit-over solglasögon? Fortsätt läsa!

 

  • Receptbelagda solglasögon är skräddarsydda för dig och passar perfekt i ansiktet, men de kan också vara dyra. Beroende på modell, märke och beläggning kan du betala lika mycket för ett par receptbelagda solglasögon som för motsvarande receptbelagda glasögon. Solglasögon som passar över är däremot mycket prisvärda. Från så lite som 359kr kan du hos Lentiamo beställa ett par solglasögon med solskydd av hög kvalitet som du kan bära året runt.
  • Linserna på suncovers solglasögon är vanligtvis mycket slagtåliga. Dessutom ger deras tjocka bågar ett extra lager av hållbarhet. Detta kan vara viktigt om du använder dina fit-over solglasögon när du tränar eller idrottar utomhus.
  • En ytterligare fördel är att suncovers solglasögon kan tas på och av snabbt och enkelt. Bär med dig glasögonfodralet i handväskan och sätt helt enkelt på dig dina fit-over glasögon när du behöver dem. Du behöver inte klämma på eller byta glasögon.
  • Men suncovers solglasögon kan öka glasögonens vikt. Även om moderna modeller är mycket lätta, ger de fortfarande en avsevärd tyngd till din näsa och dina öron. Noggrann mätning för rätt passform blir därför ett måste för att hjälpa till att minska vikten. Men hur mäter du rätt storlek på dina fit-over solglasögon? Läs nedan!

 

-fördelar och nackdelar med suncovers solglasögon

Hur man bestämmer rätt storlek för suncovers solglasögon

Nu när vi vet hur suncover solglasögon fungerar och vilka de viktigaste fördelarna är, ska vi mäta deras passform. Allt du behöver göra är att mäta storleken på dina receptbelagda glasögon, dvs. deras bredd och höjd i millimeter. För att uppnå bästa möjliga passform måste ramen på dina solglasögon med solskydd vara lite större i bredd och höjd än dina glasögon. Men oroa dig inte - Polaroids Suncover-solglasögon är utformade för att vara minst 2-3 millimeter större och bredare än receptbelagda glasögon av liknande design.

Och när vi nu talar om design: Du bör också tänka på stilen och formen på dina receptbelagda glasögon. Om du till exempel har runda glasögon bör du välja runda solglasögon som passar ovanpå. Om dina glasögon är mer fyrkantiga bör dina solglasögon också följa denna form.

suncovers solglasögon

Finns suncovers solglasögon i olika stilar?

Du kanske tror att du trots de utmärkta funktionerna hos suncovers solglasögon föredrar att investera dina pengar i receptbelagda solglasögon eftersom de är mer fashionabla och snygga. Du bör tänka om. De senaste solglasögonen med solskydd, till exempel de från det populära italienska märket Polaroid, finns i stil och modern design.

Ta en närmare titt på några av de trendiga stilarna.

Suncover solglasögon från Polaroid

Är suncovers solglasögon utrustade med polariserade linser?

En viktig fråga när du väljer rätt suncovers solglasögon är om linserna ska vara polariserade eller inte. Som du kanske vet, polarisering i solglasögon förhindrar överdriven bländning.3

Välj därför ett par polariserade solglasögon som passar ovanpå glasögonen vid aktiviteter på vatten eller snö, t.ex. fiske eller skidåkning. Det ger dig det nödvändiga bländnings- och solskyddet som du förtjänar.


Sources:

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter