Sommar solglasögon försäljning!

Logga in

Bästa solglasögonen för golf 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinskt granskad av Jakub Odcházel, DiS., Chefsoptiker, den 2023-03-24. Skriven av Lentiamo

Innehåll

Att ha bra utrustning kan vara avgörande för din golf. Golfklubbor, bollar och handskar spelar en viktig roll. Glasögon för golf är en viktig accessoar som spelar större roll än du kanske tror.

Solglasögon är ett ovärderlig hjälpmedel för att skydda ögonen mot solens skadliga strålar. De kan även minska besvärande bländning och öka kontrasten mellan din golfbollen och omgivningen.

Vad ska du leta efter i ditt nästa par? Lentiamos glasögonexperter förklarar egenskaperna hos de bästa golfsolglasögonen och svarar på några vanliga frågor om material, linser och mer nedan!

Hur ska ett par bra par golfglasögon vara?

tre personer som spelar golf med solglasögon och golfbagar

Lätt båge

Cébé ACROSS CBS004

Märke på bilden ovan: Cébé

Många solglasögon för sport är tillverkade av modern polykarbonat eller högkvalitativ plast. Detta material är lätt och slitstarkt, vilket gör det idealiskt för bekväm användning hela dagen. Andra populära material för solglasögonbågar är nylon, titan och beryllium.

Tunga solglasögon kan tynga ner näsan, öronen och ansiktet. Detta kan leda till obehag efter en längre tids användning.

UV-skydd

Oakley Holbrook XL OO9417 23 59

Märke på bilden ovan: Oakley

Skydd mot ultravioletta strålar är viktigt för golfare. Solglasögon borde erbjuda ett högt UV-skydd för både soliga och molniga dagar. Kolla efter solglasögon som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Komfort vid användning

Under Armour UA YARD PRO JR 07R V8 99

Märke på bilden ovan: Under Armour

Komforten hos ett par solglasögon beror ofta på vad man föredrar. Hitta rätt storlek på bågarna är också något att ta hänsyn till. Glasögon som sitter på plats utan att glida eller behöva justeras tenderar att vara bekvämare.

Medan en lätt båge och rätt material är en del av bärkomforten, är det viktigt att hitta solglasögon för din ansiktsform kan också förhindra obehag. Om du svettas mer eller har känslig hud kan du personligen tycka att vissa material fungerar bättre än andra.

Gummi material

Oakley Sutro Lite OO 9463 48 39

Märke på bilden ovan: Oakley

Grepp påverkar både komforten och stabiliteten hos alla solglasögon. Denna särskilda funktion säkerställer att dina sitter kvar. Vissa specialiserade sport solglasögon har gummerade näskuddar för extra säkerhet och komfort.

Vissa användare väljer att avstå från gummigrepp och föredrar utseendet och känslan hos andra material.

Spegelbeläggning

Oakley Holbrook OO 9102 T4 55

Märke på bilden ovan: Cébé

Spegelbeläggning är en reflekterande beläggning som appliceras på utsidan på vissa glas. Den reflekterar solljus på ett effektivt sätt för att minska intensiteten och mängden ljus som passerar genom ögonen. Även om de kan vara en fördel i ljusa miljöer gör spegelbeläggningar din omgivning betydligt mörkare, vilket kan påverka din syn i skuggiga områden.

Det finns fördelar med polariserade eller speglade solglasögon för golf som bländningsreducering och hög hållbarhet. Eftersom de effektivt reflekterar ljus och minskar bländning är speglade eller polariserade linser särskilt användbara om du spelar golf nära vatten.

Färg på glaset(tonade solglasögon)

Adidas Sport SP0008/S 02N 61

Märke på bilden ovan: Adidas Sport

Att välja det rätta färgen på glaset kan påverka synskärpan och uppfattningsförmågan under spel. För bästa prestanda bör solglasögon för golf öka kontrasten och förbättra djupseendet.

  • Bruna glas – Bruna glas eller kopparfärger är mycket populära bland golfare. De har förmågan att öka kontrasten samtidigt som färgerna blir verklighetstrogna. På golfbanan gör bruna linser det enkelt att se bollen mot himlen eller fairway.
  • Grått glas – Svarta eller grå glas är mångsidiga och ger en sann färguppfattning. De är användbara på soliga eller mulna dagar och minskar effektivt bländning. När det gäller andra egenskaper ökar grå glas inte kontrasten nämnvärt.
  • Rött glas – Rosa eller röda glas ökar synskärpan och ger en fantastisk färgkontrast mot gult och grönt. De gör att du lättare kan se konturerna på gräset så att du kan läsa greenen bättre när du puttar.
  • Gult glas – Guldfärgade eller gula linser ger bra kontrast mot blå himmel. Den ljusa färgen fungerar också bra för att minska ljus och bländning under mulna dagar.

Slutsatser från Lentiamo

När det kommer till de bästa glasögonen för golf, klarhet, komfort och UV-skydd är en självklarhet. De bästa solglasögonen för golfare beror i slutändan på personliga preferenser.

Du kanske tycker att justerbara bågar eller polariserande glas är något du måste ha. Tänk på att det kan krävas en del testande för att hitta det perfekta paret. Vi hoppas att den här guiden kan hjälpa dig i rätt riktning!

Vanliga frågor

Kan man använda solglasögon när man spelar golf?

Även om det inte är så populärt att bära solglasögon i den professionella golfvärlden, så finns det fördelar med solglasögon för golfare på banan. Skydd mot UV-strålar är den främsta fördelen med solglasögon. Rätt par kan också minska bländning och reflexer, vilket gör det enklare och bekvämare att spela från tidig morgon till tidig kväll.

Hur ska jag rengöra golf solglasögon?

Följ alltid en enkel process när du rengör dina glasögon. När du har tvättat händerna, spola glasögonen under vatten för att avlägsna damm och skräp. Använd mild flytande tvål eller speciella glasögonsprayer om det behövs. Torka med en ren mikrofiberduk och se hur de ser ut!

Fläckiga eller smutsiga solglasögon kan påverka ditt spel negativt. Även om det kan vara frestande att använda en golfhandduk för att snabbt torka av linserna, försök inte! Ta bort repor från glasögon är inte möjligt. Genom att rengöra dina solglasögon ordentligt kan du hålla dem i toppskick längre.

Vilka är de bästa solglasögonen för golf?

Solglasögon för golf ska ha ett högt UV-skydd och ge dig som golfare en klar syn utan förvrängning. De ska vara bekväma och tillverkade av slitstarka material. Funktioner som hydrofoba beläggningar är bra eftersom de hjälper till att hålla dina linser renare längre.

 

Ska man köpa polariserade solglasögon för golf?

Polariserade solglasögon kan vara bra att ha när du spelar golf, men de är inte alltid nödvändiga. Det är värt att notera att polariserande glas kan förändra synen något och påverka djupseendet. Polariserade glas kan dock vara praktiska om du spelar på en bana med vattenhinder eller sandfällor, eftersom de minskar bländningen.

I slutändan är beslutet att bära polariserade solglasögon när man spelar golf en fråga om personliga preferenser och komfort.


Läs mer

Intresserad av andra sporter? Kolla in fler guider för vandring.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter