Logga in

Bästa solglasögonen för golf 2023

Eliška Malinová, Bc.

Medicinskt granskad av Eliška Malinová, Bc., Optometrist, den 2023-03-24. Skriven av Lentiamo

Innehåll

Att ha bra utrustning kan vara avgörande för din golf. Golfklubbor, bollar och handskar spelar en viktig roll. Glasögon för golf är en viktig accessoar som spelar större roll än du kanske tror.

Solglasögon är ett ovärderlig hjälpmedel för att skydda ögonen mot solens skadliga strålar. De kan även minska besvärande bländning och öka kontrasten mellan din golfbollen och omgivningen.

För att hjälpa dig har vi på Lentiamo samlat våra sju bästa rekommendationer för golf. Läs mer om deras för- och nackdelar, lär dig mer om de viktigaste funktionerna samt ta del av vanliga frågor.

Hur vi valde de bästa solglasögonen för golf...

 • Research - Vi har undersökt bågens design, glasmaterial och mycket mer för att väga fördelarna och nackdelarna med var och en. Vi tittade på populära märken och produkter för att avgöra vad som fungerar bäst för golfare.
 • Kundomdömen - Vi tittade på våra mest sålda modeller för att se vilka märken och modeller som användarna älskar, dras till och faktiskt bär.
 • Godkännande från en optiker - Lentiamos optiker gav sina expertutlåtanden om de bästa glasen, materialen och designerna för sportsolglasögon.

Bästa glasögonen för golf

två personer som spelar golf med solglasögon

Här är våra favorit solglasögon för din golf hittills. Låt oss komma igång!

7. Arnette Fastball

Arnette Fastball-solglasögon har en sportig look och imponerande funktioner. De här solglasögonen är perfekta för långa dagar i solen. Du kommer att älska dess lätta konstruktion och smidiga plastbågar.

Fördelar

 • Stöt- och reptåliga glas
 • 100% UV-skydd
 • Slitstarkt fodral och rengöringsduk ingår

Nackdelar

 • Blått glas ger inte hög färgkontrast mot klar, blå himmel

6. Smith Hookshot

Hookshot-solglasögon från Smith hjälper dig att följa golfbollen i olika ljusförhållanden. De har en klassisk wraparound-form och en neutral svart design.

Fördelar

 • ChromaPop-linser förbättrar kontrasten och de naturliga färgerna så att detaljerna framhävs tydligare
 • Antireflex- och antismutsbeläggningar
 • Mångsidig stil både på och utanför golfbanan

Cons

 • Begränsade justeringsmöjligheter

5. Evil Eye Vizor

Evil Eye Vizor är ett fantastiskt val för alla golfare. Dessa justerbara solglasögon är särskilt utformade för de hårda krav som ställs i golfen. Svett, vind, damm, regn och solljus kan inte konkurrera.

Fördelar

 • Traction grips på skalmarna för halkfri komfort
 • Mjuk, justerbar näskudde för anpassad passform
 • LST kontrast(Light Stabilizing Technology) optimises ljusintensitet för neutral färgåtergivning och hög kontrast

Fördelar

 • Större objektivstorlek kan vara obekvämt för vissa

4. Nike Windstorm

Nike solglasögon är pålitliga följeslagare för många idrottare. Den eleganta designen och kvalitetskonstruktionerna övertygar användarna år efter år. Nike Windstorm har en smal båge med en extra färgklick.

Fördelar

 • Sprickbeständiga bågar med subtila ventilationsöppningar för andningsförmåga och mindre imma under aktiviteter
 • Röda glas för ökad kontrast mellan gröna nyanser
 • Perfekt för spel i skuggiga och soliga områden

Nackdelar

 • Röda glas rekommenderas inte för aktiviteter som t.ex. bilkörning

3. Oakley Flak 2.0 XL

Oakley Flak är populära bland många golfare. På grund av den högre prislappen och den distinkt sportiga stilen kommer de på tredje plats på vår lista över favoriter.

Fördelar

 • HDO (High Definition Optics) glas eliminerar bildförstoring och distorsion
 • Oakley Prizm-linser förstärker färger och kontrast för att se detaljer
 • 3-Point Fit-systemet fördelar vikten jämnt för högre komfort

Nackdelar

 • Spegelbeläggningen på linserna är inte idealisk för mörka dagar eller kvällar

Köp Oakley Flak 2.0 XL

Visste du? Oakley har utvecklat den toppmoderna Prizm-tekniken specifikt för maximal synskärpa. Tekniken förbättrar färgkontrasten och klarheten i olika ljus- och väderförhållanden, vilket ger förbättrad syn och djupseende.


2. Quiksilver Carpark

Dessa solglasögon från Quiksilver har högkvalitativa linser med 100% skydd. Bågarna är slitstarka men ändå snygga, perfekta både på och utanför golfbanan. Vårt andra val har gula linser för skarpare bilder, ökad kontrast och färgförstärkande egenskaper.

Fördelar

 • Lätta, gula CR-39-glas ökar klarheten och färgkontrasten för bättre syn
 • Mångsidig och tålig design för sport och fritid
 • Mjuk omslutande design för en bekväm och elegant passform

Nackdelar

 • Ej justerbara

Köp Quiksilver Carpark

Pro Tip: Lentiamos optiker Eliška rekommenderar att du använder golf glasögon med gula linser. Gula linser filtrerar bort blått ljus och ökar kontrasten på banan. Med dessa glas kan du enkelt följa din boll i skyn, ner på fairway och in i cupen.


1. Oakley Holbrook

Vårt förstahandsval för de bästa solglasögonen för golf är Oakley Holbrook. Vi valde den här modellen för dess mångsidighet, hållbarhet och högkvalitativa optik. Dessa solglasögon kan bäras både på och utanför golfbanan. De bruna linserna är en favorit bland golfare för sin synskärpa och exakta färgåtergivning under alla förhållanden.

Fördelar

 • Bruna linser med Prizm-teknik ökar och förbättrar färgkontrasten
 • HDO (High Definition Optics) linser eliminerar bildförstoring och distorsion
 • Mångsidig modell för sport och fritid

Nackdelar

 • Högt pris

Hur ska ett par bra par golfglasögon vara?

tre personer som spelar golf med solglasögon och golfbagar

Lätt båge

Många solglasögon för sport är tillverkade av modern polykarbonat eller högkvalitativ plast. Detta material är lätt och slitstarkt, vilket gör det idealiskt för bekväm användning hela dagen. Andra populära material för solglasögonbågar är nylon, titan och beryllium.

Tunga solglasögon kan tynga ner näsan, öronen och ansiktet. Detta kan leda till obehag efter en längre tids användning.

UV-skydd

Skydd mot ultravioletta strålar är viktigt för golfare. Solglasögon borde erbjuda ett högt UV-skydd för både soliga och molniga dagar. Kolla efter solglasögon som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Komfort vid användning

Komforten hos ett par solglasögon beror ofta på vad man föredrar. Hitta rätt storlek på bågarna är också något att ta hänsyn till. Glasögon som sitter på plats utan att glida eller behöva justeras tenderar att vara bekvämare.

Medan en lätt båge och rätt material är en del av bärkomforten, är det viktigt att hitta solglasögon för din ansiktsform kan också förhindra obehag. Om du svettas mer eller har känslig hud kan du personligen tycka att vissa material fungerar bättre än andra.

Gummi material

Grepp påverkar både komforten och stabiliteten hos alla solglasögon. Denna särskilda funktion säkerställer att dina sitter kvar. Vissa specialiserade sport solglasögon har gummerade näskuddar för extra säkerhet och komfort.

Vissa användare väljer att avstå från gummigrepp och föredrar utseendet och känslan hos andra material.

Spegelbeläggning

Spegelbeläggning är en reflekterande beläggning som appliceras på utsidan på vissa glas. Den reflekterar solljus på ett effektivt sätt för att minska intensiteten och mängden ljus som passerar genom ögonen. Även om de kan vara en fördel i ljusa miljöer gör spegelbeläggningar din omgivning betydligt mörkare, vilket kan påverka din syn i skuggiga områden.

Det finns fördelar med polariserade eller speglade solglasögon för golf som bländningsreducering och hög hållbarhet. Eftersom de effektivt reflekterar ljus och minskar bländning är speglade eller polariserade linser särskilt användbara om du spelar golf nära vatten.

Färg på glaset(tonade solglasögon)

Att välja det rätta färgen på glaset kan påverka synskärpan och uppfattningsförmågan under spel. För bästa prestanda bör solglasögon för golf öka kontrasten och förbättra djupseendet.

 • Bruna glas – Bruna glas eller kopparfärger är mycket populära bland golfare. De har förmågan att öka kontrasten samtidigt som färgerna blir verklighetstrogna. På golfbanan gör bruna linser det enkelt att se bollen mot himlen eller fairway.
 • Grått glas – Svarta eller grå glas är mångsidiga och ger en sann färguppfattning. De är användbara på soliga eller mulna dagar och minskar effektivt bländning. När det gäller andra egenskaper ökar grå glas inte kontrasten nämnvärt.
 • Rött glas – Rosa eller röda glas ökar synskärpan och ger en fantastisk färgkontrast mot gult och grönt. De gör att du lättare kan se konturerna på gräset så att du kan läsa greenen bättre när du puttar.
 • Gult glas – Guldfärgade eller gula linser ger bra kontrast mot blå himmel. Den ljusa färgen fungerar också bra för att minska ljus och bländning under mulna dagar.

Slutsatser från Lentiamo

När det kommer till de bästa glasögonen för golf, klarhet, komfort och UV-skydd är en självklarhet. De bästa solglasögonen för golfare beror i slutändan på personliga preferenser.

Du kanske tycker att justerbara bågar eller polariserande glas är något du måste ha. Tänk på att det kan krävas en del testande för att hitta det perfekta paret. Vi hoppas att den här guiden kan hjälpa dig i rätt riktning!

Vanliga frågor

Kan man använda solglasögon när man spelar golf?

Även om det inte är så populärt att bära solglasögon i den professionella golfvärlden, så finns det fördelar med solglasögon för golfare på banan. Skydd mot UV-strålar är den främsta fördelen med solglasögon. Rätt par kan också minska bländning och reflexer, vilket gör det enklare och bekvämare att spela från tidig morgon till tidig kväll.

Hur ska jag rengöra golf solglasögon?

Följ alltid en enkel process när du rengör dina glasögon. När du har tvättat händerna, spola glasögonen under vatten för att avlägsna damm och skräp. Använd mild flytande tvål eller speciella glasögonsprayer om det behövs. Torka med en ren mikrofiberduk och se hur de ser ut!

Fläckiga eller smutsiga solglasögon kan påverka ditt spel negativt. Även om det kan vara frestande att använda en golfhandduk för att snabbt torka av linserna, försök inte! Ta bort repor från glasögon är inte möjligt. Genom att rengöra dina solglasögon ordentligt kan du hålla dem i toppskick längre.

Vilka är de bästa solglasögonen för golf?

Solglasögon för golf ska ha ett högt UV-skydd och ge dig som golfare en klar syn utan förvrängning. De ska vara bekväma och tillverkade av slitstarka material. Funktioner som hydrofoba beläggningar är bra eftersom de hjälper till att hålla dina linser renare längre.

 

Ska man köpa polariserade solglasögon för golf?

Polariserade solglasögon kan vara bra att ha när du spelar golf, men de är inte alltid nödvändiga. Det är värt att notera att polariserande glas kan förändra synen något och påverka djupseendet. Polariserade glas kan dock vara praktiska om du spelar på en bana med vattenhinder eller sandfällor, eftersom de minskar bländningen.

I slutändan är beslutet att bära polariserade solglasögon när man spelar golf en fråga om personliga preferenser och komfort.


Läs mer

Intresserad av andra sporter? Kolla in fler guider för vandring.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

  Inga frågor

  *Obligatoriska fält

  Bästsäljande produkter