Logga in

Hur firar man jul i olika länder runtom världen?

Eftersom alla länder och kulturer är så olika så firar många jul på olika sätt och vis, och många har väldigt olika traditioner. I det här inlägget så kan du också se vad svaren från vår jultävling är.

Vem är Krampus?

Denna varelse kännetecknas av hans horn och representeras som en människoliknande figur som straffar barn som har misskött sig vid jul. Hans motsatts är Saint Nicholas, som ger presenter till de snälla barnen vid juletid.

Vi kan hitta detta monster i germanska länder, framförallt i Österrike.


Källa: Wikipedia

Jultomten i Hawaii?

Ja, Jultomten besöker också Hawaii! Men när han gör det så ändrar han transportmedel från renar och släden till en kanot som dras av delfiner. Det är också alldeles för varmt att ha tomtedräkten på, så istället bär han blommiga kläder som ofta förknippas med Hawaii.


Källa: http://3.bp.blogspot.com

Vem är Befana?

Hon är den italienska versionen av Jultomten, och hon är representerad som en gammal kvinna som flyger runt på en kvast. Den 6 januari så tar hon med sig godis till de snälla barnen och en klump av kol eller en massa mörka godisar till barnen som har bettet sig illa.


Källa: Wikipedia

Hur firas julen i Spanien?

Den 6 januari så reser de tre vise männen väldigt långt för att ge presenter till de snälla barnen och kol till de dåliga. De rider kameler eftersom de reser från Orienten. Ursprungligen så reste de flera mil för att ge guld till Jesusbarnet.


Källa: Wikipedia

God Jul önskar Lentiamo.se!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter